Header Ads

Zombie TV trailer: Το νέο τερατούργημα από τους Ιάπωνες...


Στο διπλό αφιέρωμα του Κωνσταντίνου για τον Ασιατικό τρόμο (εδώ και εδώ) διαβάσαμε για τις 20 καλύτερες ταινίες του χώρου και ανακαλύψαμε αρκετά διαμαντάκια του είδους.

Υπάρχει όμως και ένα υποείδος που αναπτύσσεται στις ασιατικές χώρες και πιο συγκεκριμένα στην Ιαπωνία, έχοντας μάλιστα πολλούς πιστούς οπαδούς. 


Αυτό δεν είναι άλλο από τις κωμωδίες-τρόμου, με την μόνη διαφορά ότι στην Ιαπωνία οι έννοιες αυτών των λέξεων μπορούν να αποκτήσουν ένα τελείως διαφορετικό νόημα.

Ωμό χιούμορ και στυλιζαρισμένη βία σε υπερθετικό βαθμό είναι αυτό που τις διακρίνει και όταν λέμε βία εννοούμε αίμα που όχι απλώς ρέει άφθονο, αλλά που εκτοξεύεται από τα διαμελισμένα σώματα σαν σιντριβάνι, προκαλώντας και γέλιο από πάνω. 


Χαρακτηριστικά παραδείγματα τα The Machine Girl (2008), Mutant Girls Squad (2010) αλλά και τα Versus (2000), Biozombie (1998).

Μια ακόμα προσθήκη σ' αυτήν την ομολογουμένως ένοχα απολαυστική κατηγορία ταινιών, θα είναι σίγουρα και το Zombie TV του Yoshihiro Nishimura


Ο Nishimura είναι όχι μόνο ένας από τους βετεράνους στο Make Up Department και στα Special Effects, αλλά και καταξιωμένος καλτ σκηνοθέτης στην Ιαπωνία με τα Mutant Girls Squad (2010), Vampire Girl vs. Frankenstein Girl (2009) και Tokyo Gore Police (2008) να ξεχωρίζουν.

Στο νέο του πόνημα συνεργάζεται μαζί με άλλους δύο σκηνοθέτες, τους Maelie Makuno και Naoya Tashiro, για να μας παρουσιάσουν μέσα από μια συλλογή από short movies, κωμικά σκετσάκια, animation και άλλα, έναν κόσμο όπου τα ζόμπι ήρθαν για να μείνουν. 


Η "φυσιολογική" λοιπόν εξέλιξη των ζόμπι στον 21ο αιώνα είναι αυτή που δεν αποτελούν τρομακτική απειλή, αλλά είναι ο ενοχλητικός σας γείτονας που πρέπει να ανεχτείτε.

Με βάση αυτή την συγκλονιστική εξέλιξη όμως δημιουργούνται και τα εξής ερωτήματα:

Αν γίνεται ζόμπι λύνονται τα συναισθηματικά σας προβλήματα;
Τα ζόμπι έχουν τα δικά τους είδωλα και την δική τους μόδα να ακολουθούν σαν ...ζόμπι;
Τα ζόμπι λατρεύουν τον δικό τους ζόμπι θεό;
Ποιος θα κερδίσει σε έναν αγώνα κανίβαλος vs ζόμπι;
Πώς τα ζόμπι εξελίσσονται από περιπατητές σε δρομείς;

Και το πιο φλέγον ερώτημα από όλα: Πώς κάνει σεξ ένα ζόμπι;

Όλα αυτά και πολλά άλλα απαντώνται στο Zombie TV, που έκανε πρεμιέρα στο MonsterFest της Αυστραλίας και θα κυκλοφορήσει σε διάφορα φεστιβάλ ανά τον κόσμο μέσα στο 2014.

Μέχρι να έρθει και από τα μέρη μας, μπορείτε να δείτε το trailer που μόλις κυκλοφόρησε, μαζί με τις ...ενδιαφέρουσες εικόνες επάνω.


Κώστας Κίτσιος.





Zombie TV trailer by Horrorant