Header Ads

The Guest trailer: Ο δημιουργός του You're Next και οι αναφορές στο Halloween III!


Κυκλοφόρησε από την Picturehouse το πρώτο trailer της ταινίας The Guest, σε σκηνοθεσία Adam Wingard, με την ομάδα που μας χάρισε πέρυσι το πολύ καλό home invasion, You're Next, να είναι και πάλι στο πλευρό του. 

Μπορεί το δίδυμο Adam Wingard (σκηνοθεσία)/Simon Barrett (σενάριο) να έχει δημιουργήσει ένα αρκετά καλό όνομα με τα φιλμ τρόμου A Horrible Way to Die, You're Next, V/H/S, V/H/S/2, εδώ όμως παραδίδουν ένα αλά 80's B-movie θρίλερ εκδίκησης.

Η ιστορία του The Guest αφορά ένα νεαρό στρατιώτη που φθάνει στο κατώφλι της οικογένειας Peterson, ισχυριζόμενος ότι είναι πολύ καλός φίλος του γιου τους, που σκοτώθηκε στον πόλεμο.

Η οικογένεια βάζει τον David στο σπίτι και στη ζωή τους, αλλά όταν άνθρωποι αρχίζουν να πεθαίνουν στην πόλη όπου μένουν η έφηβη κόρη τους Anna αρχίζει να αναρωτιέται αν ο David είναι ο υπεύθυνος.

Μπορεί το trailer να μην αποκαλύπτει πολλά από την πλοκή, έχει όμως σκηνές που προμηνύουν χάος και καταστροφή, αλλά και μια μουσική επένδυση βασισμένη στα soundtrack των ταινιών Terminator και Halloween III

Δύο από τις αγαπημένες ταινίες του Wingard, που έχουν στοιχεία που πάντα ήθελε να ενσωματώσει σε μια δικιά του δουλειά και να που τα κατάφερε, αφού όπως λέει ο ίδιος σε μια συνέντευξη του, το The Guest είναι "...σαν να βλέπεις ένα cyborg να κυνηγά μια κοπέλα, αλλά η δομή του φιλμ είναι παρόμοια με τις ταινίες του John Carpenter".

Το καστ αποτελείται από τους: Dan Stevens (The Fifth Estate), Maika Monroe (The Bling Ring), Brendan Meyer (The Tooth Fairy)Leland Orser (Taken 2) και Lance Reddick (Oldboy, American Horror Story 3).

Εν αναμονή λοιπόν της εξόδου του The Guest στους κινηματογράφους, στις 5 Σεπτέμβρη του 2014, για να δούμε αν όντως η νέα δουλειά του Wingard είναι όντως όσο καλή ακούγεται, μιας και αποτέλεσε την φετινή έκπληξη τόσο του Sundance Film Festival, όσο και του South by Southwest Film Festival.

Κώστας Κίτσιος.