Header Ads

Ο Nicolas Winding Refn δεν θα κάνει το The Bringing αλλά θα επιμείνει στον τρόμο


Τέλη Μαΐου σας είχαμε ενημερώσει πως ο διάσημος Δανός σκηνοθέτης Nicolas Winding Refn θα σκηνοθετούσε την ταινία τρόμου The Bringing από ένα σενάριο των αδερφών Brandon και Phillip Murphy

Και ενώ η παραγωγή της ταινίας προχωρούσε κανονικά με την Sony να έχει αναλάβει τη χρηματοδότηση του πρότζεκτ, σύμφωνα με ποστ του Justin Kroll, του Variety στη σελίδα του στο twitter, οι διαπραγματεύσεις του στούντιο με το σκηνοθέτη ναυάγησαν και δεν θα προχωρήσει τελικά η συνεργασία των δύο. 

Δεν είναι δύσκολο να φανταστούμε πως το όραμα που είχε ο Refn για την ταινία ίσως ήταν πιο ακραίο και διαφορετικό από εκείνο που το στούντιο ήθελε να δει.

Το πρότζεκτ από τα πρώτα του στάδια έγινε αρκετά γνωστό, επειδή αφορούσε εν μέρη την υπόθεση της Elisa Lam, μιας γυναίκας που απαθανατίστηκε από κάμερες του ξενοδοχείου Cecil Hotel να συμπεριφέρεται περίεργα, πριν βρεθεί νεκρή στο δωμάτιο της. 

Αξίζει να σημειωθεί πως το συγκεκριμένο ξενοδοχείο είναι γνωστό για διάφορες αυτοκτονίες και δολοφονίες.

Το σενάριο της ταινίας δεν σχετίζεται άμεσα με τα παραπάνω, αλλά παρουσιάζει έναν άνδρα που ερευνά ένα θάνατο που συνέβη σε ένα ξενοδοχείο, χωρίς να γνωρίζει τον εφιάλτη που ετοιμάζεται να εισχωρήσει.

Η τελευταία ταινία του Refn, Only God Forgives, συζητήθηκε αρκετά και στη χώρα μας μετά την περσινή πρεμιέρα της στο φεστιβάλ Καννών

Ο λόγος που ο σκηνοθέτης επιτυχιών όπως τα Drive και Bronson θέλει να ασχοληθεί με το είδους του τρόμου είναι πως είναι φαν των ταινιών αυτών και απ'ότι ακούσαμε "...θέλει να δώσει μία πολύ τρομακτική εμπειρία στο κοινό.

Κάτι το οποίο μπορεί να καταφέρει, αν κρίνουμε από τις προηγούμενες ταινίες του που φλέρταραν σε σημεία με κλασικές στιγμές τρόμου και ελπίζουμε ότι θα του δοθεί η ευκαιρία να το κάνει.

Γιάννης Χατζόπουλος.