Header Ads

The Chainsaw Sally Show (season 1) DVD-set review


Το Chainsaw Sally (2004) είναι μια ταινία με guest εμφανίσεις αστέρων του τρόμου όπως οι Herschell Gordon Lewis [Blood Feast (1963)] και Gunnar Hansen [The Texas Chain Saw Massacre (1974)]. 
Και αυτοί ήταν ο λόγος για τον οποίο την αγόρασα σε DVD.

Όταν είχα λοιπόν πρωτοδεί αυτή την ταινία μου φάνηκε «λίγη», αλλά μετά έγινα φίλος στο Facebook με τον σκηνοθέτη της Jimmyo Burril και την πρωταγωνίστρια της April Monique Burril
Και είναι τόσο υπέροχο αυτό το ζεύγος που αναγκάστηκα να ξαναδώ το προ δεκαετίας πόνημα τους.

Αυτή τη φορά ενθουσιάστηκα, αλλάζοντας εντελώς την πρώτη εντύπωση που μου είχε δημιουργηθεί. 
Μου πήρε λίγο καιρό, αλλά πλέον αντιλαμβάνομαι το μαύρο χιούμορ τους. 
Και έτσι αποφάσισα να αγοράσω από την ιστοσελίδα τους (http://chainsawsallyshow.com/) τις δύο σεζόν της σειράς που γέννησε το franchise τους.

Όπως και στην ταινία, έτσι και στη σειρά, θα ακολουθήσουμε τις περιπέτειες του ανισόρροπου και ανίκανου Ruby Diamon [Azman Toy] και της σούπερ-σέξι αδερφής του Sally Diamon [η April Monique Burril του The Good Sisters (2009)] που όταν την ωθεί κανείς στα άκρα γίνεται μανιακός δολοφόνος με αλυσοπρίονο.

Executive producer της πρώτης αυτής σεζόν είναι ο Jeffrey K. Meek και ο Herschell Gordon Lewis, ενώ consulting producer είναι η πασίγνωστη ηθοποιός Debbie Rochon - την παραγωγή, την σκηνοθεσία και το σενάριο ανέλαβε ο Jimmyo Burril, και τη διανομή η αγαπημένη μου Troma.

Στο επεισόδιο Dewey η Sally μακελεύει βιβλιοθηκάριους για να κερδίσει μια θέση εργασίας στη βιβλιοθήκη.

Στο επεισόδιο Pinata η Sally παίρνει εκδίκηση από ένα ζευγάρι χριστιανών που κάνανε bullying στη φίλη της Poe [η Lilly Burril του Countess Bathoria's Graveyard Picture Show (2007)].

Στο επεισόδιο Carrie Me Away η Sally δολοφονεί (με ένα μπαστούνι του μπέιζμπολ) έναν κτηνοβάτη, και στη συνέχεια τον ευνουχίζει και ψήνει στα κάρβουνα το πέος του.

Στο επεισόδιο What Ever Bugs Ya τα αδέλφια Diamon αποκεφαλίζουν μια cheerleader.

Στο επεισόδιο Of Course you Realize… This Means War η Sally σκοτώνει μια προπαγανδίστρια της οργάνωσης M.A.S.H. (Mothers Against Satan’s Holiday) που αφορίζει το αγαπημένο μας Halloween.

Το Boobie Trap είναι το αγαπημένο μου, καθώς εν μέρει θυμίζει τα roughies της δεκαετίας του ’70.

Το επεισόδιο Tell Tale Heart αποδίδει φόρο τιμής στο αγαπημένο μας The Texas Chain Saw Massacre (1974).

Το επεισόδιο Kill Jill διαθέτει μια πολύ ωραία σκηνή μάχης.

Στο επεισόδιο Sweet Tooth η Sally σκοτώνει έναν άνδρα που αποπειράθηκε να την βιάσει.

Το επεισόδιο Blood διαθέτει ένθετο ένα βιντεοκλίπ.

Το επεισόδιο Cowboys and Engines είναι ένα πραγματικά υπέροχο φινάλε στο οποίο ξεκαθαρίζονται οι λογαριασμοί που δημιουργήθηκαν σε όλο το story arc της σεζόν.

Το It’s Groundhog Day Chainsaw Sally είναι ένα bonus μεγάλου μήκους επεισόδιο στο οποίο εμφανίζεται και η Debbie Rochon [Tromeo and Juliet (1996)].

Το Region 0 [NTSC] 2-DVD set παρουσιάζει όλα τα επεισόδια σε Widescreen 1.78:1, και στις πρόσθετες παροχές θα βρείτε τα βίντεο 21 Weekends in Porterville (από τα γυρίσματα) και Anatomy of a Kill (που με συνοπτικές διαδικασίες παρακολουθούμε το στήσιμο ενός φονικού), ένα βίντεο στο οποίο μια νεαρή μιλά για τον εαυτό της και μας δείχνει το στήθος της, ένα βιντεοκλίπ, και ένα slideshow.

Χρήστος Μουρούκης.