Header Ads

Blu-ray Review: I Spit on Your Grave 3 (2015)


Η παρούσα ταινία του σκηνοθέτη R.D. Braunstein συνεχίζει από εκεί που μας άφησε το εξαιρετικό I Spit on Your Grave (2010) – και άρα και το αγαπημένο μου Day of the Woman (1978) – αγνοώντας το επίσης πολύ καλό I Spit on Your Grave 2 (2013).

Δηλαδή βρίσκει την Jennifer Hills [και πάλι η Sarah Butler] να έχει αλλάξει το όνομα της σε Angela (ή Angie όπως την φωνάζουν μερικοί και ενοχλείται) και να έχει ενταχθεί σε ένα γκρουπ υποστήριξης θυμάτων βιασμού, ενώ επισκέπτεται και μια ψυχίατρο [η Harley Jane Kozak του Arachnophobia (1990)].

Εντός του γκρουπ θα γνωρίσει τη Marla Finch (Jennifer Landon) η οποία είναι μαγκάκι και θέλει να πάρουν το νόμο στα χέρια τους ενάντια στον σεξισμό (η ταινία διαθέτει αρκετές σκηνές που παρουσιάζουν τους άντρες ως γουρούνια).

Σύντομα όμως η Marla θα βρεθεί δολοφονημένη (ενώ υπάρχουν και εικασίες πως βιάστηκε κιόλας) από έναν πρώην της, και τότε όντως θα γυρίσει η βαλβίδα της Jennifer και θα εξαπολύσει μια αιματηρή εκδίκηση πως κάθε επίδοξο ανώμαλο.

Όταν διάβαζα τις απανωτές κακές κριτικές για αυτή την ταινία, ήμουν σίγουρος πως οι executive producers Meir Zarchi και Gary Needle μας επιφύλασσαν ακόμη ένα αριστούργημα, όπως συμβαίνει συχνά.

Κατά ένα περίεργο τρόπο όμως αυτή τη φορά οι κριτικοί είχαν δίκιο, και αυτό εδώ το φιλμ, παρά τα φαινομενικά αγνά κίνητρα του, πάσχει από ένα αφελές σενάριο (του Daniel Gilboy) γεμάτο cheesy διαλόγους.

Επίσης, οι απανωτές παραισθήσεις της πρωταγωνίστριας δεν βοηθάνε, ενώ τα ντροπιαστικά flashback στο I Spit on Your Grave (2010) μας θυμίζουν το πώς αυτό το sequel είναι μια χαμένη ευκαιρία.

Το Region B Blu-ray που αγόρασα παρουσιάζει την ταινία σε 2.40:1 1080p και δεν διαθέτει πρόσθετες παροχές.

Χρήστος Μουρούκης.