Header Ads

The Twilight Zone episodes: To Serve Man (1962)


Με τη νέα χρονιά επιστρέφουν και τα επεισόδια του Twilight Zone στο Horrorant.
Πριν χρόνια ξεκινήσαμε να διασκεδάζουμε τις Κυριακές μας με ένα από τα καλύτερα επεισόδια της αγαπημένης σειράς, αλλά για κάποιο εξωγήινο λόγο τα σταματήσαμε.

Με την υπόσχεση ότι θα προσπαθήσουμε να είμαστε πιο συνεπής φέτος και να έχουμε ένα επεισόδιο κάθε Κυριακή,  και αφού θυμηθείτε τα προηγούμενα ΕΔΩ, ας ξεκινήσουμε τη χρονιά …με άλλη διάσταση.

Το 24ο επεισόδιο της 3ης σεζόν του The Twilight Zone λέγεται ‘To Serve Man’ και είναι πρώτο αυτή τη στιγμή στις προτιμήσεις των αναγνωστών του Imdb!

Μια μυστηριώδης φυλή εξωγήινων που ονομάζεται Kanamits έρχεται στη γη, φέρνοντας μαζί τους τη λύση σε όλα τα δεινά της ανθρωπότητας και ένα βιβλίο στη γλώσσα τους.

Οι εξωγήινοι υπόσχονται να βοηθήσουν τους ανθρώπους να λύσουν όλα τα προβλήματά τους, και σύντομα ο κόσμος γίνεται ένας παράδεισος.
Αλλά επειδή μιλάμε για Ζώνη του Λυκόφωτος, πρέπει να υπάρχει μια ανατροπή.

Όταν οι άνθρωποι αποκωδικοποιούν το βιβλίο των τρίμετρων ‘ευγενικών’ εξωγήινων, καταλαβαίνουν τη διπλή σημασία του τίτλου: To Serve Man.
Αλλά γι’αυτούς που επισκέπτονται το πλανήτη των Kanamits – ως τουριστική βόλτα πια – είναι μάλλον αργά.

Το Μάρτιο του 1962 που προβλήθηκε το επεισόδιο, η εμφάνιση των UFO και ο μύθος των εξωγήινων ήταν δημοφιλείς, ειδικά στο σινεμά.

Με την εχθρότητα των Αμερικανών προς στους Σοβιετικούς να αναπτύσσεται ραγδαία, δεν προκαλεί καμία εντύπωση πως ο εκπρόσωπος της Σοβ. Ένωσης στα Ηνωμένα Έθνη, τα οποία καλούνται να αποφασίσουν για την αντίδραση της Γης στις καλές προθέσεις των εξωγήινων,  είναι ένας χύμα τύπος που κάνει γκριμάτσες, ειρωνεύεται και είναι αγενής.





Science Fiction Treasures- To Serve Man 1962... από Angelcraftcrownsciencefictiontreasures