Header Ads

ΝΥΧΤΕΣ ΤΡΟΜΟΥ 2016 - Day 3: Ασιατικός, Ινδικός και Ισπανικός κλασικός τρόμος ...με προσκόπους!


Η 3η ημέρα του φεστιβάλ ΝΥΧΤΕΣ ΤΡΟΜΟΥ ήταν ίσως η πιο δυνατή από πλευράς προγράμματος και αυτό φάνηκε και στη προσέλευση.

Το εναρκτήριο …τρόμαγμα της ημέρας στο ΙΝΤΕΑΛ έδωσε το Παιδί Φάντασμα (Exorcism: Haunted Child) του Ba Vu Nguyen από το μακρινό Βιετνάμ στο διαγωνιστικό τμήμα. 

Τα τεχνικά προβλήματα εμφανίστηκαν για πρώτη φορά φέτος στην προβολή της ινδικής υπερπαραγωγής Ζόμπι (Miruthan), η οποία τελικά δεν στάθηκε δυνατό να προβληθεί.

Αφού τους ενημέρωσε ο Κωνσταντίνος, οι θεατές είδαν στη θέση του το The Sand (Θανάσιμη Παραλία) και μετά την κωμωδία τρόμου Προσκοπικός Οδηγός Για Μία Ζόμπι Αποκάλυψη (Scouts Guide to the Zombie Apocalypse), που έφτασε τα 15 εκατομμύρια δολάρια στο παγκόσμιο box office και τελικά πήρε το βραβείο Σεναρίου στο φεστιβάλ, κάτι που αποτέλεσε μια τολμηρή απόφαση από την πλευρά της επιτροπής.
Δίκαιη αλλά τολμηρή.

Το αφιέρωμα στον ισπανικό τρόμο του ’70 μας χάρισε έναν αξέχαστο Κόμη Δράκουλα (Count Dracula) στη μεταμεσονύκτια προβολή του κλασικού φιλμ του μαιτρ Jesús Franco, με πρωταγωνιστές τους Christopher Lee, Herbert Lom και Klaus Kinski.

Στις μικρού μήκους δημιουργίες της ημέρας περιλαμβάνονταν τα The Fisherman (Βραβείο Καλύτερου Ξένου Short) και Ultravioleta του Paco Plaza από την Ισπανία και το ινδικό Awakenings.

«1, 2, 3. Toca la pared» μέτρησε για άλλη μία φορά η Laura και ανατριχιαστικά πράγματα συνέβησαν στο Ορφανοτροφείο (El Orfanato) του J.A. Bayona με τα 7 βραβεία Goya, στο ΜΙΚΡΟΚΟΣΜΟ.

Το Yakuza Apocalypse του μοναδικού Takashi Miike και τα ζόμπι της Πανδημίας του John Suits ακολούθησαν, ενώ το κλασικό Σπίτι των Καταραμένων (House of Usher) του Roger Corman, βασισμένο στο διήγημα του Edgar Allan Poe, κλείνει υποδειγματικά την τρίτη ημέρα των ΝΥΧΤΩΝ ΤΡΟΜΟΥ στη μεταμεσονύκτια προβολή.

Από την Ελλάδα η μικρού μήκους ταινία της ημέρας με τον τίτλο Καφεΐνη σε σκηνοθεσία Γιώργου Μιχαλόπουλου και Ευθύμη Οικονόμου.