Header Ads

DVD review: The Jail: The Women's Hell (2006)


Αυτή εδώ είναι μια ταινία του W.I.P. (Women in Prison) είδους και ως τέτοια βρίσκει – ναι, σωστά μαντέψατε – ένα τσούρμο γυναικών, σε μια φυλακή ενός ασιατικού νησιού.

Κάθε αφορμή για σεξ και βία αξιοποιείται (και μερικές φορές μαζί, με τη μορφή σεξουαλικής βίας) και θα δείτε αποκεφαλισμούς, βασανισμούς, όργια, βιασμούς, πορνεία, μαστιγώματα, μαχαίρι σε αιδοίο, μαστεκτομή, η σκηνή με το φίδι που φιγουράρει στο εξώφυλλο, και είμαι σίγουρος πως δεν ανέφερα καν τις μισές από τις βαναυσότητες που κάνουν παρέλαση επί οθόνης.

Το κακό dubbing είναι irrelevant, όμως αρκετοί ίσως να ξενιστούν από το γεγονός ότι η ταινία αυτή γυρίστηκε στο βίντεο, αλλά για αυτό θα ευθύνεται η κινηματογραφική παιδεία τους και όχι η έλλειψη πόρων που είναι εμφανής.

Είναι τόσο σκληρό τούτο εδώ το έργο, που αν είχε γυριστεί έστω και σε 16mm σήμερα όλοι θα μιλούσαν για αυτό, ενώ αν είχε γυριστεί έστω και το 1986 τότε σίγουρα θα ήταν ανάμεσα στα αγαπημένα φιλμ αρκετών φαν του exploitation κινηματογράφου, αφού όμως τα πράγματα έχουν ως έχουν, παρακολουθείται απλά για τον σεβασμό που τρέφουμε στον σκηνοθέτη Bruno Mattei (ρίξτε μια ματιά σε δύο ταινίες του για τις οποίες έγραψα ΕΔΩ.

Το Region 1 [NTSC] DVD που αγόρασα παρουσιάζει την ταινία σε Widescreen 1.78:1 16:9, και στις πρόσθετες παροχές θα βρείτε ένα trailer, και τα βίντεο Acting for Bruno: Featurette with Yvette Yzon and Alvin Anson και Prison Inferno: Featurette with producer Giovanni Paolucci and screenwriter Antonio Tentori.

Χρήστος Μουρούκης.