Header Ads

The Shape of Water trailer: Το νέο monster horror του Guillermo del Toro


Η άποψή μου για τον Guillermo del Toro μοιάζει με οπαδικό σύνθημα …όσο με πληγώνεις τόσο με πωρώνεις! 
Τον λάτρεψα με τα Mimic (μία από τις 5 Καλύτερες ταινίες τρόμου στο Μετρό) και El Espinazo del Diablo, όμως έκτοτε με απογοητεύει (λιγότερο ή περισσότερο) συνεχώς με μοναδική εξαίρεση το Pacific Rim

Ήταν ζήτημα χρόνου όμως, αυτό το αδιαμφισβήτητο ταλέντο κάποια στιγμή να ξεδιπλωθεί στο μέγιστο βαθμό, και αυτό φαίνεται να έγινε με το The Shape of Water.
Η ταινία μας ταξιδεύει σε ένα αλλόκοτο, εναλλακτικό, σχεδόν παραμυθένιο 1962. 

Στο υπόγειο μιας άκρως απόρρητη κυβερνητικής οργάνωσης, εργάζεται ως καθαρίστρια η μοναχική μουγκή Eliza Esposito. 
Η ζωή της θα αλλάξει για πάντα όταν μαζί με μια συνάδελφό της ανακαλύπτουν ένα μυστικό πείραμα της κυβέρνηση, ένα νοήμων αμφίβιο πλάσμα με το οποίο θα αναπτύξει μια πολύ ιδιαίτερη σχέση.

Το The Shape of Water είναι βασισμένο σε πρωτότυπη ιστορία του Guillermo del Toro, με τον ίδιο να γράφει και το σενάριο (με τη συμβολή της Vanessa TaylorHope Springs) και φυσικά να βρίσκεται και στη καρέκλα του σκηνοθέτη.

Πρωταγωνιστούν οι Sally Hawkins, Michael Shannon, Octavia Spencer, Michael Stuhlbarg, Richard Jenkins και φυσικά ο Doug Jones στο ρόλο του πλάσματος.
Η ταινία έκανε παγκόσμια πρεμιέρα στο φεστιβάλ της Βενετίας, όπου όχι μόνο αποθεώθηκε αλλά έφυγε και με το μεγάλο βραβείο του Χρυσού Λέοντα.

Το μόνο δυσάρεστο είναι ότι για να δούμε τη ταινία θα πρέπει να περιμένουμε ακόμα πολύ …πάρα πολύ, αφού μπορεί στην Αμερική να βγει στις αρχές του Δεκέμβρη (προφανώς για να χτυπήσει την Οσκαρική περίοδο), όμως στα μέρη μας η Odeon θα μας το φέρει στις 22 Φεβρουαρίου 2018! 
Δείτε τα trailers…

Αναδημοσίευση από FilmBoy.