Header Ads

Hellraiser: Judgment trailer: Το πιστεύετε ότι έχουμε 10η ταινία με τον Pinhead;


Το τυπικό πρότυπο στα περισσότερα franchise τρόμου είναι να πεθαίνουν αργά και να κατεβαίνουν στα βάθη της ανυπαρξίας, ή αλλιώς της straight-to-dvd αγοράς.
Οι ταινίες Hellraiser, οι οποίες ξεκίνησαν το 1987, έκαναν αυτή τη μετάβαση σε χρόνο ρεκόρ, απογοητεύοντας τους οπαδούς του για αρκετές δεκαετίες τώρα. 

Και πότε καταλαβαίνεις ότι ένα franchise έχει πεθάνει εντελώς, ότι βρίσκεται σε προχωρημένο στάδιο αποσύνθεσης και ότι ακόμη και όσοι οπαδοί έχουν απομείνει θα εξαφανιστούν τελείως από προσώπου γης;
Όταν στέλνει τους χαρακτήρες του στο διάστημα.
Κάτι που το Hellraiser έκανε στην 4η μόλις ταινία του!

Εν πάση περιπτώσει, η 10η ταινία Hellraiser με τίτλο Hellraiser: Judgment, φτάνει τον επόμενο μήνα κατευθείαν σε Blu-ray, DVD και VoD.
Δεν πρόκειται να αναλωθώ σε αναθέματα του πώς κατάντησε αυτό το εξαιρετικό franchise, για τον απλούστατο λόγο ότι ήταν εξαιρετικό μόνο για δύο χρόνια.

Η πρώτη ταινία, γραμμένη και σκηνοθετημένη από τον καλλιτέχνη του τρόμου Clive Barker, ήταν ένας τρελός, αιματηρός, gore εφιάλτης, ένα μείγμα θρησκευτικής φρίκης και φρικιαστικής φαντασίας που μένει στο πίσω μέρος του μυαλού σαν οδυνηρό όνειρο, κάτι για το οποίο ντρέπεσαι να μιλήσεις. 

Η πρώτη συνέχεια ήρθε ένα χρόνο αργότερα, το 1988, και μολονότι το Hellbound: Hellraiser II δεν ήταν τόσο καλό όσο το πρώτο, εξακολουθούσε να αποτελεί μια διαστροφική εξωφρενική εμπειρία που την ένιωθες με κάθε δυνατό τρόπο. 
Υπύρχε ένα μεράκι, μια φιλοδοξία, κάτι που έλειπε στο τρίτο φιλμ.
Και στο τέταρτο. 
Ίσως όχι τόσο στο παραδόξως καλούτσικο πέμπτο, αλλά σίγουρα στο έκτο.
Και στο έβδομο.
Και βέβαια στο όγδοο.
Ούτε βέβαια στο άθλιο ένατο.

Το 10ο Hellraiser: Judgment, μοιάζει με μια συνέχεια του Saw (άλλη καμένη υπόθεση) με ένα υπερφυσικό στοιχείο, αλλά σίγουρα είναι άλλο ένα low-budget σκουπιδάκι που θα εμφανιστεί στο βίντεο, απλά και μόνο επειδή μια χούφτα άνθρωποι ενδιαφέρονται για αυτές τις ταινίες πια. 

Το Hellraiser: Judgment σκηνοθέτησε Gary J. Tunnicliffe και φτάνει σε Blu-ray, DVD και VoD της Αμερικής στις 13 Φεβρουαρίου 2018. 
Δείτε το trailer.