Header Ads

Οι κραυγαλέες αντιγραφές στα poster ταινιών τρόμου 2012!


Πάντα πίστευα ότι τα poster ταινιών τρόμου είναι πάντα τα καλύτερα, τα πιο ευφάνταστα και σίγουρα θρασύτατα, περισσότερο από των άλλων ειδών.

Πίστευα επίσης ότι, συνήθως είναι και τα πιο πρωτότυπα, αλλά ίσως πρέπει να αναθεωρήσω το τελευταίο.

Το ShockTillYouDrop έκανε το κλασικό θέμα με τα Καλύτερα και τα χειρότερα poster της χρονιάς που έφυγε, αρχίζοντας όμως με πολύ ενδιαφέρων τρόπο.

Παρουσίασε κάποιες …ξεπατικοτούρες (…και να φανταστείτε, μικρός δεν χρησιμοποίησα ποτέ αυτή τη λέξη!) poster ταινιών τρόμου, που μοιάζουν τόσο πολύ που θα ορκιζόσουν ότι έγιναν από την ίδια μακέτα.

Τώρα που το βλέπω καλύτερα, επειδή μερικές (όχι όλες) ταινίες είναι της ίδιας εταιρείας παραγωγής ή διανομής ή sales representatives, ίσως και να είναι όντως οι ίδιες μακέτες.

Τέλος πάντων, το θέμα μου άρεσε και είπα να το μοιραστώ μαζί σας.
Πατήστε τη ‘συνέχεια’ και δείτε μερικά από τα πιο προφανή θέματα poster τρόμου.



Δε ξέρω ποιος ξανάκανε μόδα τον εξορκισμό, αλλά τα studio πίσω από τα Apartment 143, The Cloth και Back from Hell δε φαίνεται να έχουν καθόλου φαντασία.

Τουλάχιστον, φρόντισαν να αλλάξουν χρώμα στο background τους – λευκό, μπεζ και μαύρο.



Εντάξει, αυτό δεν είναι καινούργιο.
Το "κορίτσι που σέρνεται" το βλέπουμε χρόνια σαν key artwork στα horror poster, και θα μπορούσα να γράψω ολόκληρο θέμα, μόνο με αυτά.

Παρακάτω είναι μερικά δείγματα ΜΟΝΟ για το 2012!



Τι θα λέγατε για μια face-to-face ιδέα;
Αυτό κάνανε τα The Moth Diaries και Jack and Diane, με του πρώτου τουλάχιστον να είναι στο προφίλ και όχι στο …χιλιοειδωμένο upside-down.

Α, και τα Creature και Feast έχουν παρόμοιο θέμα.




Πείτε μου ότι τα παρακάτω δεν είναι πιστή αντιγραφή, από αυτές που σε πιάνουν και σου ζητούν ασφαλιστικά μέτρα να μην πλησιάσεις ξανά κοντά σε Adobe και γενικά σε οποιοδήποτε γραφιστικό software;

Φαντάζομαι τον υπεύθυνο του poster της ταινίας Mr. Hush να ορκίζεται στο δικαστήριο: ‘Όχι, δεν έχω ξέρω κανένα Trick ‘r Treat!



Τα ίδια ισχύουν και για το Area 407, αν και ομολογώ ότι η ιδέα του Romero για το poster του Diary of the Dead ήταν πολύ καλή για να μην αντιγραφεί κατά μεγάλο μέρος του.


Τέλος, το ακυκλοφόρητο ακόμα Dark Circles της After Dark Films έβγαλε ένα poster που μοιάζει με πολλά, για παράδειγμα με το The Skeleton Key του 2005.


Θα είχε πλάκα αν βρίσκατε κι εσείς κάποια όμοια poster και τα ρίχνατε στα σχόλια.
Ίσως να τα ανεβάζαμε και στο post.